ΙΝΓΚ:Σκοπός είναι η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής και της υγείας των ανθρώπων

• Δηλώσεις του Γενικού Εκτελεστικού Ιατρικού Διευθυντή του ΙΝΓΚ, Καθηγητή Λεωνίδα Φυλακτού, στη διάρκεια επίσκεψης στο Ινστιτούτο του Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου

Για το έργο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής (ΙΝΓΚ), το οποίο συνδυάζει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες στο τομέα της υγείας, τη διεξαγωγή ερευνητικών προγραμμάτων, αλλά και την εκπαίδευση, ενημερώθηκε σε επίσκεψη του στις 30.08.2021, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας συνάντησης, ο Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής (ΙΝΓΚ), Καθηγητής Λεωνίδας Φυλακτού, είπε ότι κατά την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να παρουσιάσουν το έργο του Ινστιτούτου, το έργο του οποίο συνδυάζει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες στο τομέα της υγείας, τη διεξαγωγή ερευνητικών προγραμμάτων, αλλά και την εκπαίδευση, η οποία γίνεται μέσα από την μεταπτυχιακή σχολή του Ινστιτούτου.

«Φιλοξενούνται φοιτητές και διεξάγονται διάφορα μεταπτυχιακά προγράμματα, όλα που συνάδουν με τις εξειδικεύσεις που δημιουργούνται μέσα από τις Υπηρεσίες και την έρευνα στο Ινστιτούτο. Απώτερος σκοπός είναι η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής και της υγείας των ανθρώπων στην Κύπρο μέσα από αυτούς τις τρεις πυλώνες. Να ευχαριστήσω τον Υπουργό για μια ακόμα αφορά, ο οποίος ήταν μαζί μας σήμερα και να τον ευχαριστήσω επίσης για την αγαστή συνεργασία την οποία έχει το Ινστιτούτο μαζί με το Υπουργείο», συμπλήρωσε.

Ο Υπουργός Παιδείας, στις δικές του δηλώσεις είπε ότι είχε την ευκαιρία και την χαρά να επισκεφτεί το ΙΝΓΚ, «γιατί αυτά που διαπιστώνει κανείς στο Ινστιτούτο αυτό, δικαιώνουν την πεποίθηση ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό Κέντρο Αριστείας που διαθέτουμε στην Κύπρο».

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Συμβουλίου, τον κ. Μάτση, και τον Ιατρικό Διευθυντή, τον κ. Φυλακτού. Αυτή η επίσκεψη ήταν προ πολλού οφειλόμενη και είχε αναβληθεί, ωστόσο σήμερα είχα την ευκαιρία να δω το πολύπτυχο έργο του Ινστιτούτου είτε πρόκειται για την πρωτοποριακή έρευνα στους τομείς της γενετικής και της νευρολογίας, σίγουρα κρίσιμοι τομείς του μέλλοντος, της επιστημονικής έρευνας, αλλά ταυτόχρονα είχα την ευκαιρία να δω και τα εργαστήρια, να διαπιστώσω ξανά την πολύ σημαντική στήριξη που έδωσε το Ινστιτούτο, ειδικά στα πρώτα στάδια της προσπάθειας να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του κορωνοΐού», πρόσθεσε.

Είπε, επίσης, ότι διαπίστωσε και το εκπαιδευτικό ερευνητικό έργο που γίνεται στο Ινστιτούτο, σε υψηλό επίπεδο μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών.

«Και βεβαίως ανταλλάξαμε απόψεις με την ηγεσία του Ινστιτούτου σχετικά και με κάποιες προσαρμογές που πρέπει να γίνουν στο νομοθετικό θεσμικό πλαίσιο για να μπορούμε καλύτερα να ανταποκριθούμε στην ανάπτυξη τέτοιων κέντρων έρευνας, διδασκαλίας, αριστείας στο τόπο μας», κατέληξε ο Υπουργός Παιδείας.