Θετικός στον κορωνοϊο ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, στο κελί του ως τις 28 Αυγούστου

Θετικός στον κορωνοϊό εντοπίστηκε να είναι ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, ο οποίος θα παραμείνει στο κελί του ως τις 28 Αυγούστου.

Ανακοίνωση της Μητρόπολης Μόρφου αναφέρει πως ο Μητροπολίτης παρουσίασε ελαφρά συμπτώματα ιώσεως, υπεβλήθη σε τεστ για COVID – 19 και βρέθηκε θετικός. Ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή «από γιατρούς τους οποίους εμπιστεύεται», όπως αναφέρεται.

«Θα παραμείνει στο κελί του μέχρι την 28η Αυγούστου, 2021 οπόταν και θα προστεί του Πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής της Αποτομής της τιμίας Κεφαλής του Προδρόμου που θα τελεσθεί στο χωριό Πρόδρομος, όπου και θα προχειρίσει σε Οικονόμο τον εφημέριο του ναού π. Ιωάννη Δημοσθένους», προστίθεται.

Επίσης αναφέρεται πως «καθ` όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του ο Μητροπολίτης δεν θα δέχεται επισκέψεις και δεν θα απαντά σε τηλεφωνήματα».

Αναφέρεται ακόμη πως ο Μητροπολίτης δεν εμβολιάστηκε ούτε και πρόκειται να εμβολιαστεί με εμβόλια για τη νόσο  COVID – 19.

Σε ευχή του που περιλαμβάνεται στην ανακοίνωση ο Μητροπολίτης αναφέρει: «Εύχομαι σε όλους τους ασθενούντες η Παναγία να τους σκεπάζει και να έχουν την υπομονή και την πίστη των Αγίων.  Ἀνήρ δέ φρόνιμος ησυχίαν ἄγει».