ΔΑΝΙΑ: Τέλος σε όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Τα ποσοστά εμβολιασμού αγγίζουν το 80% σε ηλικίες άνω των 12 ετών. Οι περιορισμοί είχαν αρχίσει να μειώνονται σταδιακά και τελικά έγινε ολική άρση των μέτρων.

Στην Δανία, από σήμερα, σταματά η ισχύ όλων των μέτρων για τον κορονοϊό, λόγω των μεγάλων ποσοστών εμβολιασμένων που έχει η χώρα.

Η διαχείριση της κυβέρνησης της Δανίας

  • Τα ποσοστά εμβολιασμού αγγίζουν το 80% σε ηλικίες άνω των 12 ετών. Οι περιορισμοί είχαν αρχίσει να μειώνονται σταδιακά  και τελικά έγινε ολική άρση των μέτρων.
  • Η Δανία ήταν μία από τις χώρες όπου οι κάτοικοι έσπευσαν να εμβολιαστούν άμεσα. Αποτέλεσμα: το 73% των 5,8 εκατομμυρίων Δανών είναι πλέον πλήρως ανοσοποιημένοι και το 96% όσων είναι άνω των 65 ετών.
  • Επιπλέον, οι αρχές υποστηρίζουν ότι η άρση των μέτρων πρέπει να συνοδευτεί με την τήρηση των μέτρων υγιεινής και την απομόνωση των ασθενών, διότι ακόμη υπάρχουν ανεμβολίαστοι πολίτες.
  • Οι αρχές θα παρακολουθούν στενά τους αριθμούς των νοσούντων και των κρουσμάτων στενά, μέσα από τα τέστ που θα γίνονται.
  • Οι ευάλωτοι πολίτες μπορούν από την Δευτέρα να κάνουν τρίτη δόση του εμβολίου.

Η δήλωση του ΠΟΥ

«Όπως πολλές χώρες, η Δανία σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας εφάρμοσε κοινωνικά μέτρα και μέτρα δημόσιας υγείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης, όμως παράλληλα βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στους ανθρώπους και τις κοινότητες ώστε να ακολουθήσουν με δική τους θέληση τις συστάσεις της κυβέρνησης» δήλωσε η Κάθριν Σμόλγουντ, αρμόδια για τις έκτακτες καταστάσεις του ΠΟΥ Ευρώπης.