Γιώργος Πηχίδης: «Έσπασαν» το πρωτόκολλο του COVID – 19 στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας

«Η έλλειψη κλινών στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας “σπάζει” τα πρωτόκολλα του COVID – 19». Σε αυτή την καταγγελία προέβη απόψε η Επαρχιακή Επιτροπή της Ψυχικής Υγείας ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ., δια του μέλους της Γιώργου Πηχίδη, ο οποίος αποκαλύπτει ότι «λόγω της έλλειψης κλινών, ένα θέμα που διαιωνίζεται για χρόνια, έγιναν εισαγωγές ασθενών στο νοσοκομείο και μπαίνουν δυο δυο οι ασθενείς στο ίδιο δωμάτιο, προτού ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του τεστ για κορωνοϊό, όπως προνοούν τα πρωτόκολλα». Όπως εξηγεί «η εξέλιξη αυτή δεν αποκλείεται να διασπείρει τον ιό στο Νοσοκομείο, σε περίπτωση που το τεστ βγει θετικό, και ευχόμαστε τα αποτελέσματα να είναι αρνητικά».

Ο κ. Πηχίδης εξηγεί ακόμη ότι «αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στον θάλαμο εισδοχής γυναικών 29 ασθενείς, ενώ η χωρητικότητα του είναι 22 κλίνες. Πέραν τούτου το νοσοκομείο είναι ήδη υποστελεχωμένο, θέμα το οποίο εγείραμε πολλές φορές, ενώ νοσηλεύτρια βρίσκεται εκτάκτως εκτός υπηρεσίας λόγω τραυματισμού της από ασθενή».

«Ό,τι συμβαίνει στο Νοσοκομείο δεν είναι θέμα τωρινό, όμως η πανδημία του κορωνοϊού μάς φέρνει σε ακόμη δυσκολότερες καταστάσεις, με άμεσο κίνδυνο για τη ζωή μας και τη ζωή των ασθενών», καταλήγει το μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής της Ψυχικής Υγείας ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. και καλεί άμεσα τον ΟΚΥπΥ, το Υπουργείο Υγείας και τη Βουλή να παρέμβουν ώστε να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα του νοσηλευτηρίου.