Αδελφοποίηση Οδοντιατρικών Συλλόγων Κύπρου και Δωδεκανήσου

Αδελφοποίηση του Παγκύπριου Οδοντιατρικού Συλλόγου και Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουλίου 2022 στη Ρόδο κατά την έναρξη τελετής του 5ου  Αιγαιοπελαγίτικου Συνεδρίου.

Πενταμελής αντιπροσωπεία Οδοντιάτρων μελών του Παγκύπριου Οδοντιατρικού Συλλόγου παρευρέθηκαν στις εργασίες του Αιγαιοπελαγίτικου Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο στο Ξενοδοχείο Rodos Pallas Hotel από την 1-3 Ιουλίου.

Κατά την τελετή έναρξης του Συνεδρίου που έλαβε χώρο στο Προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου, έγινε η αδελφοποίηση του Παγκύπριου Οδοντιατρικού Συλλόγου και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου στηριζόμενη στους ισχυρούς και εθνικούς δεσμούς που ενώνουν την Ελλάδα με την Κύπρο, τις ανησυχίες των οδοντιατρικών μελών και στα κοινά γεωπολιτικά δεδομένα . Μια ιστορική και ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για τα μέλη του Παγκύπριου Οδοντιατρικού Συλλόγου και για τα μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου.

Οι Πρόεδροι των Συλλόγων Αντώνης Αντωνίου και Νίκος Διακογεωργίου συνεπέγραψαν το πρακτικό αδελφοποίησης για σύσφιξη των αδελφικών δεσμών φιλίας και επιστημονικής συνεργασίας για το κοινό όφελος των συναδέλφων και του κοινωνικού συνόλου των περιοχών μας.

Ως αναμνηστικό δώρο της αδελφοποίησης ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Δωδεκανήσου προσέφερε την προτομή της Θεάς Υγείας και ο Παγκύπριος Σύλλογος έδωσε ένα ασημένιο αρχαίο αντίγραφο του καραβιού της Κερύνειας.

Ευελπιστώντας να καρποφορήσει και να συνεχιστεί η αδελφοποίηση ο Παγκύπριος Οδοντιατρικός Σύλλογος θα προσκαλέσει τα μέλη του Συμβουλίου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου στο επερχόμενο Παγκύπριο Οδοντιατρικό Συνέδριο που θα γίνει στις 11- 12 Νοεμβρίου 2022 στη Λεμεσό.

  • Ο Παγκύπριος Οδοντιατρικός Σύλλογος εκφράζει θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς της αποστολής του τη Ρόδο, στις εταιρείες Γρηγόρη Χατζηγρηγορίου και Μ.Σ.Ιακωβίδης.