Πλέον από τον ΟΚΥπΥ, δεν αναμένουμε απαντήσεις, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ πράξεις!

Πλέον από τον ΟΚΥπΥ, δεν αναμένουμε απαντήσεις, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ πράξεις!

  Η αξιοπρέπεια ιατρών και ασθενών είναι αδιαπραγμάτευτη. Να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αναβαθμισμένο επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς

    Πλέον από τον ΟΚΥπΥ, δεν αναμένουμε απαντήσεις, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ πράξεις! ΠΙΣ: Αμέριστη συμπαράσταση ΠΙΣ στους κυβερνητικούς γιατρούς ΠΑΣΥΚΙ:  Οι συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και ασφάλεια γιατρών και ασθενών   Αναμένουμε πράξεις από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) για το νοσοκομείο Αθαλάσσας ώστε να επιτευχθεί αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών υγείας για τους ασθενείς και βελτίωση των συνθηκών του προσωπικού που επικρατούν στο εργασιακό τους περιβάλλον, δήλωσε ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) Σωτήρης Κούμας.
 
Με αφορμή την τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Αθαλάσσας, στις 30 Ιουνίου, ο Δρ Σ. Κούμας είπε ότι «οι απαντήσεις που παίρνουμε δεν μας ικανοποιούν. Δεν αναμένουμε πλέον απαντήσεις του τύπου «θα», «να» και ότι μέχρι το 2023 θα έχουμε νέα κτήρια. Πλέον αναμένουμε και απαιτούμε πράξεις, τόσο για τους ασθενείς μας αλλά και για τους γιατρούς για να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια μας».
 
Έχει δοθεί, συνέχισε, πολύς χρόνος χάριτος στον ΟΚΥπΥ, ο οποίος ανέλαβε από το Υπουργείο Υγείας την διαχείριση των δημοσίων νοσηλευτηρίων. «Πλέον πρέπει να αποδείξει με πράξεις ότι μπορεί και αντιλαμβάνεται τι σημαίνει δημόσια νοσηλευτήρια και αν αυτό το αντιληφθεί θα είμαστε μαζί του ώστε να διεκδικήσουμε να επιβιώσουν τα δημόσια νοσηλευτήρια που σίγουρα το κράτος μας τα χρειάζεται», σημείωσε.
 
Ο κ. Κούμας είπε ότι η τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Αθαλάσσας στέλνει δύο μηνύματα. «Το πρώτο είναι ότι η αξιοπρέπεια των ασθενών και των γιατρών δεν μπορεί να παραχωρηθεί σε κανένα, και το δεύτερο μήνυμα είναι ότι δεν αναμένουμε πλέον απαντήσεις, αναμένουμε πράξεις». ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΣ
 
Στο μεταξύ, ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) με ανακοίνωση του, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του, στους γιατρούς του Νοσοκομείου Αθαλάσσας, οι οποίοι, έχουν κορεστεί πλέον από τις επικρατούσες συνθήκες που επανειλημμένα είχαν τεθεί προς επίλυση ενώπιον των αρμοδίων, συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο τόσο τους ιδίους όσο και την υγεία και ασφάλεια μίας ιδιαίτερα ευάλωτης ομάδας ασθενών, προσθέτει ο ΠΙΣ.
 
Αναφέρει επίσης ότι η αξιοπρέπεια ιατρών και ασθενών είναι αδιαπραγμάτευτη και πρέπει να εισακουσθούν οι επανηλλειμένες εισηγήσεις έτσι ώστε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αναβαθμισμένο επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς.
 
*Στήριξη στον αγώνα της Παγκύπριας Συντεχνίας Ιατρών στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας και στην προειδοποιητική στάση εργασίας που πραγματοποιείται σήμερα εκφράζει με ανακοίνωση της, και η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ).

Όπως αναφέρεται, η συντεχνία κατ’ επανάληψη τάσσεται υπέρ της αναβάθμισης του Νοσοκομείου για καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς, μια ευπαθή ομάδα του πληθυσμού, αλλά και έχει υποβάλει υπομνήματα στα οποία διατυπώνει σαφείς θέσεις για τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος.

«Θεωρούμε ότι το κύριο πρόβλημα είναι οι κτηριακές εγκαταστάσεις, που υποχρεώνουν το προσωπικό να εργάζεται σε πραγματικά άθλιες συνθήκες, με κίνδυνο της ζωής του αλλά και της υγείας και ασφάλειας των ασθενών. Ξεπεράσαμε τα όρια μας, δείξαμε ανοχή, η κατάσταση δεν βελτιώνεται και πρέπει να αποφασιστεί άμεσα η έναρξη εργασιών για νέο νοσοκομείο, το οποίο θα ανοίξει τον δρόμο για καλύτερες συνθήκες εργασίας και αποθεραπείας των ασθενών» επισημαίνει η ΠΑΣΥΝΟ.