Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, με πρωτοβουλία του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, διάλογος μεταξύ του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Δαμιανού και των Εθελοντικών Οργανώσεων/ΜΚΟ, κατά τον οποίο επισημάνθηκε ότι θεσμοί όπως ο Διάλογος με τις ΜΚΟ φέρνουν το κράτος πιο κοντά στις εθελοντικές οργανώσεις/ΜΚΟ, βοηθούν στην κατανόηση των προβλημάτων και των προβληματισμών τους, και κατά συνέπεια στην επίλυσή τους.

Σε ανακοίνωσή του, το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια του διαλόγου, ακούστηκαν με προσοχή οι απόψεις και τα προβλήματα των εκπροσώπων των ΜΚΟ και σε πνεύμα εποικοδομητικού διαλόγου δόθηκαν οι αναγκαίες απαντήσεις.

Ο Πρόεδρος του ΠΣΣΕ, Ηλίας Δημητρίου ανέφερε ότι ο θεσμός του Διαλόγου δίνει την ευκαιρία στις εθελοντικές οργανώσεις να υποβάλουν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους στο πλαίσιο ενός ανοικτού θεσμοθετημένου διαλόγου με την Πολιτεία.

Εξέφρασε ευχαριστίες τόσο προς τους εκπροσώπους των εθελοντικών οργανώσεων για τη συμμετοχή τους, όσο και προς τον Υπουργό για τη θετική  ανταπόκρισή του στη διοργάνωση του Διαλόγου με τις οργανώσεις.